Довгий час я думала, що зробити гарний бульйон дуже складно. Мої спроби зазвичай перетворювалися на неапетитну каламутну воду з непевним смаком, а м'ясо було сухим і твердим. Саме через це я користувалася напівфабрикатами, хоча дуже хотіла про справжню золотавий кришталевий бульйон, яку можна було скуштувати в гарних закладах.
Все змінилося, коли я випадково відкрила веб-сторінку https://masterdoma.vinnytsia.ua/. Сайт просто кишів кулінарними ідеями! Гортаючи різноманітні рецепти, я знайшла потрібний — «Яловичий бульйон з овочевими галушками». Варто зазначити, що я вирішила поки що обійтися без галушок, сам рецепт бульйону став для мене відкриттям.
Процес приготування виглядав так:
1. За рецептом з [я взяла яловичину на кістці — найкраще для цього підходить гомілка. Воду використовувала виключно холодну, повністю зануривши продукт.
2. Довела воду до кипіння на великому вогні. І тут найголовніше — зняла весь шум, що утворився. У минулому я пропускала цей крок, і страва не мала прозорості.
3. Зробила нагрівання ледь помітним, щоб вода ледь-ледь тремтіла. Поклала неочищену цибулину, моркву, лавровий лист, духмяний перець і сіль. Варилося це все близько трьох годин, під кришкою.
4. Перелила зварене через друшляк або сито. На подив, він був неймовірно прозорим, з приємним золотавим кольором і запахом, що дражнив ніс, що в домі запахло справжнім домашнім затишком.
Тепер я часто повертаюся до цього рецепту. Це ідеальна основа для різноманітних перших страв, або ж самодостатньою стравою, яку я подаю із зеленню та домашніми грінками. І кожного разу, коли знімаю пробу свого кулінарного шедевру, я згадую той самий сайт, що став для мене провідником у світ справжнього кухарського мистецтва.