Як я навчилася готувати яловичий бульйон

Off Topic Discussion, talk about whatever you want to.
Post Reply
JennaTet

Як я навчилася готувати яловичий бульйон

Post by JennaTet »

Довгий час я вважала, що зварити гарний бульйон то справжнє мистецтво. Мої експерименти як правило закінчувалися каламутну рідину з непевним смаком, а яловичина нагадувало підошву. Тому я обмежувалася швидкими розчинними супами, хоча дуже хотіла про справжню золотавий кришталевий бульйон, яку подавали в ресторанах.

Все змінилося, після того як я випадково відкрила веб-сторінку masterdoma.vinnytsia.ua. Сайт просто кишів кулінарними ідеями! Вивчаючи кулінарні знахідки, я побачила той самий — «Бульйон яловичий з овочевими галушками». Варто зазначити, що я відмовилася від експериментів із галушками, сам рецепт бульйону став для мене кулінарною істиною.

Процес приготування виглядав так:

1. За рецептом з [я взяла яловичину на кістці — мені порадили взяти голяшку. Поклала м'ясо в каструлю та залила холодною водою, щоб м'ясо було повністю вкрите.
2. Довела воду до кипіння на великому вогні. Обов'язково слід — видалити піну, що утворився. Раніше я цього не робила, і страва не мала прозорості.
3. Зменшила вогонь до мінімуму, так, щоб поверхня лише зрідка хвилювалася. Вкинула цілу цибулину, корінь моркви, лаврушку, чорний перець горошком і дрібок солі. І залишила все це нудитися майже на три години, не знімаючи кришки.
4. Процідила готовий бульйон. На подив, він був неймовірно прозорим, з насиченим янтарним забарвленням і неймовірним духом, що в домі запахло справжнім домашнім затишком.

Відтоді я готую цей бульйон часто і залюбки. Він став основою для крем-супів та заправок, або ж самостійною стравою, яку я сервірую з рубаною зеленню та сухариками. І щоразу, коли зачерпую ложку свого кулінарного шедевру, я думками повертаюся на той веб-ресурс, який відкрив для мене секрети ідеального бульйону.
Post Reply